2012. november 5., hétfő

4oo kcal-ás könnyű ételek vacsorára hölgyeknek - Rizssaláta almával és zöldséges rántotta gazdagon

Esténként mindig az a legnagyobb gondom, hogy mit egyek, ami könnyebb, és nem mindig csak egyhangú zöld saláta, ezért kísérleteztem egy kicsit. 
Így készült el egyik este egy rizssaláta, második este pedig egy zöldséges rántotta.

A rántotta ugye nem nagy újdonság, de salátánál el sem tudtam képzelni, hogy még ehető is lesz :-) ez a hagyma rizs alma stb kombináció. De nemcsak ehető, finom is lett, kicsit édes, és fűszeres íz, pont nekem való, úgyhogy a közeljövőben gyakran fogom készíteni.

Zöldséges rántotta gazdagon



2 tojás
1 kisebb hagyma
15o gramm gomba
1 piros paprika
só, bors
1 kisebb szelet pirítós kenyér

A hagymát 1 evőkanál olívaolajon megpirítom, hozzáadom a zöldségféléket még 5 percig pirítom.
Felverem a tojásokat, ízesítem , majd a ráöntöm a gombás ragura.
1 szelet pirítóssal kiváló kevés kalóriás vacsi.

Rizssaláta almával



4o gramm natúr rizs - száraz tömeg
1 alma
2 karika ananász
fél lila hagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál almaecet vagy más
pici folyékony édesítőszer
2 evőkanál tejföl vagy natúrjoghurt
só , bors

Rizst sós vízben megfőzzük , megvárjuk míg kihűl.
Olívaolajból, ecetből, tejfölből és édesítőszerből, só- , borsból öntetet készítünk, és minden apróra vágott további összetevőt -alma, ananász, hagyma- hozzáadunk.

TIPP: ezt a salátát akár este elkészítve, másnap munkahelyre is vihetjük ebédre.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése