2013. május 26., vasárnap

Mielőtt véget érne a spárgaszezon :-) - 2 kevés kalóriás recept: spárga salátában és citromos lazaccal

Ki mondta, hogy a spárga ízetlen és unalmas ???
Én még továbbra is próbálom reklámozni, és megszerettetni veletek  ezt az finom zöldséget, mielőtt még véget érne a szezon :-)
Egy biztos ennyi spárgát mint idén eddig jómagam sem ettem 
-micsoda előnyei vannak, ha vezetsz egy gasztroblogot is :))) - , 

Tudom, hogy nehéz változatos recepteket találni, de ha vállalkozó kedvű vagy, akkor spárgából legyen zöld vagy fehér bizony nagyon változatos ételeket készíthetsz, és a kalóriákon sem kell gondolkodnod.

Íme bizonyítékul ez a 2 recept :)

Spárgasaláta


Hozzávalók

Öntet:
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál olívaolaj
pár csepp folyékony édesítő
só, bors

5 szál spárga
1 paradicsom
1 teljes kiőrlésű pirítós
2 szelet sovány sonka
1 szál újhagyma

Elkészítés
Készítsük el a salátaöntet.
A spárgát 5 -7 perc alatt főzzük meg forró vízben. 1 evőkanál cukrot tegyünk a vízbe és pici sót.
5 perc után hideg vízzel öblítsük le, hagyjuk kihűlni.
A zöldségféléket mossuk daraboljuk.
Sonkát vágjuk csíkokra.
Rétegeljük a hozzávalókat váltva egy tálkába, öntsük le az öntettel, ,majd a végén szórjuk csak rá, a  
 zsíradék nélkül serpenyőben megpíritott piritóst kockákra vágva.





Spárga lazaccal és citromos mézes öntettel 




Hozzávalók

Egy kb. 125 g-os lazacfilé, - ha fagyasztott, előre olvasszuk ki
1 kisebb citrom
2 evőkanál méz
1 evőkanál édes szójaszósz
1 dl leveslé -akár kockából készítve
1 evőkanál étkezési keményítő

Köretként: 5-6 szál spárga vegyesen 1 evőkanál cukorral és picit sós vízben megfőzve.


Elkészítés
A spárgákat főzzük meg.
Egyidőben a lazacfilét 1-max. 2 evőkanál olívaolajon süssük aranybarnára, alufóliában tartsuk melegen.
A citromot vágjuk ketté. Az egyik feléből 2-3 karikát süssünk meg a lazac zsírjában.
A másik felét facsarjuk ki, keverjük el a szójaszósszal mézzel, és keményítővel csomómentesre, öntsük fel a leveslável,  és öntsük a rá a serpenyőben a megsütött citromkarikákra.
Főzzük sűrűre. 

A lazacot ezzel a cirtomos édeskés szósszal és a spárgával fogyasztjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése